Hieroja Helena Luoto

Unikankareentie 183
23120 MIETOINEN

Puh: 040 733 4494

Vastaanotto ajat:
ma - to klo 9.00 - 17.00Huom!


Nyt on aika..... aika pikkuhiljaa lopetella nämä työt ja antautua elämän suomille uusille mahdollisuuksille!


viimeinen työpäiväni on ti 28.5.2019

Kiitän jo nyt kaikkia asiakkaitani kuluneista vuosista, KIITOS🙏

E-mail: helenaluoto(at)suomi24.fi

Facebook: Hieroja Helena Luoto

Hierontatakka.jpg

Hieronta on maailman vanhimpia hoitomuotoja ja sen merkitys nykypäivänä on jopa kasvanut. Ruumiillisen työn vähenemisen myötä liikunnan ja lihashuollon merkitys terveyttä edistävänä hoitona korostuu.

Ihminen on luotu liikkumaan ja käyttämään lihaksiaan, mikä ei enää nyky-yhteiskunnassamme toteudu samalla tavalla kuin esi-isillämme. Tämän myötä tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat ajan myötä lisääntyneet.

Suuri osa ihmisistä tekee työtään istuen, staattisesti, mikä juuri lisää lihasjännitystä, koska lihaksen omat huoltomekanismit eivät pääse silloin toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Lihashuolto on samantyyppistä niin urheilu- kuin työperäisissä ongelmissa, sillä lihakset ym. pehmytkudokset ovat kaikilla perusrakenteeltaan samanlaiset. Hieronnan annostelussa sen sijaan on suuriakin eroja. Hieronta kuuluu yhtenä tärkeänä lenkkinä lihashuoltoon venyttelyjen ja verryttelyn ohessa.

Hieronta on hoitotarkoituksessa suoritettavaa pehmeisiin kudoksiin kohdistuvaa liikkuvaa painamista, joka tapahtuu sivelyjen, hankausten, pusertelujen ja erilaisten taputusten muodossa.

Hieronnan vasta-aiheet:

- akuutit traumat

- infektiot ihossa

- laskimotukokset

- erilaiset tulehdukset

- syöpä eli carcinoma

- tyrä eli hernia